Keahlian

[General Questions being asked to be a Shaklee Member]


Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee? 
A: Registration fee is RM70.00 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih RM700, anda boleh dapat FREE membership. 

Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe :)

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. 

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. Lebih banyak points, lebih banyak bonus :)

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. 

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. Saya akan tunjuk jalan macam mana anda boleh baju dengan bisnes ni. InshaAllah. 

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance untuk berbusiness, saya akan tolong :)

Q: Ok.. So bagaimana saya nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai :) 

Clear tak ? If ada soalan tambahan boleh contact saya ye :) InsyaAllah saya akan jawab soalan anda sebaiknya.


Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda