Saturday, 1 April 2017

Sustained Release Vitamin C - Confirm berkesan dan sangat jimat!

Okay Jadi hari ni I nak share berkenaan dengan Sustained Release Vitamin C dari Shaklee.

Ini adalah antara vitamin yang I paling sayang! Sebab ia sangat berkesan kepada I - nanti I share on my next entry, dan super super super tahan lama! 

Satu botol ni korang boleh makan sehingga 6 BULAN. Iye, 6 bulan. Tak tipu. 

Jadi jimat kan?

Jadi jom tengok betapa pentingnya dan betapa banyaknya kelebihan pengambilan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan luaran serta dalaman.


Antara MANFAAT UTAMA pengambilan Vitamin C :
  • Merangsang Pembentukan COLLAGEN - Collagen ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab utama kepada masalah gusi berdarah, lebam pada kulit, lambat pulih dari kecederaan atau luka, kulit kering, ruam dan kulit kasar serta bersisik.
  • Meningkatkan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, meningkatkan pemulihan alergi pada hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi CANCER - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan lebih berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kepada masalah jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Vitamin C memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. Secara ringkasnya Vitamin C bertindak sebagai Anti-Stress.
  • Mengekalkan kolestrol pada paras yang sihat - Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan penyakit skurvi.



Antara SIMPTOM KEKURANGAN Vitamin C  dalam badan:
  • Mudah tertekan / Stress - sering rasa letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh, kalau berlaku pendarahan lambat berhenti
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia 
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • Weight loss (bukan kurus yang sihat tetapi kurus yang tak sihat, akan kelihatan lemah dan kusam)



Perbezaan Sustained Released Vitamin C by Shaklee dengan Vitamin C yang ada di pasaran:
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg.. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement vitamin C. Ini bertujuan untuk mengelakkan salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C akan digunakan oleh badan. Sustained Release Vitamin C by Shaklee ini dihasilkan secara unik kerana ianya dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan. Pelepasan Vitamin C adalah secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 biji tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan.


Siapakah yang memerlukan Vitamin C?
  • Perokok 
  • Orang yang mudah stress sebab stress akan memusnahkan Vitamain C di dalam badan 
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan akibatnya Vitamin C akan musnah dengan cepat dalam badan
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik atau mereka yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema memerlukan Vitamin C utk membina collagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit 
  • Mereka yang mementingkan kesihatan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan

Testimoni

Jom tengok antara testimoni mereka yang dah amalkan Vitamin C ni dan dapat kesan yang sangat positif samada dari segi kesihatan mahupun kecantikan.







Jadi, BEST kan Vitamin C Shaklee ni?

Jika berminat untuk memiliki Vitamin C atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!

No comments:

Post a Comment