Wednesday, 1 February 2017

Kelebihan & Kebaikan Ostematrix Shaklee Yang Bukan Sekadar Kalsium Biasa - Sharing my own experience

I nak share berkenaan Ostematrix Shaklee ni yang I juga dah amalkan semenjak pregnant haritu.

Alhamdulillah, my pregnancy was smooth. I tak pernah kena cramp atau simpul biawak sepanjang pregnant which memang part of fungsi Ostematrix ni.

Gigi tak ada yang rosak dan I tak ada sakit-sakit badan.

I juga senang nak membuang, TAK ADA SEMBELIT langsung. Biasanya orang pregnant senang kena sembelit kan? Bahaya tau sembelit masa pregnant, dah la susah nak membuang, boleh pulak bawa ke buasir kalau tak kena cara.

Sebab tu I bersyukurr sangat masa pregnant tu I consume Ostematrix ni tau sebab tak ramai orang yang terbuka hati untuk cuba walaupun kita memang share dengan ikhlas apa yang dah kita rasa bila kita consume benda ni :)

Jadi yang belum cuba tu rugi la sebab you memang perlukan lebih banyak kalsium semasa pregnant tambah-tambah pulak kalau yang jenis tak minum susu, lagi la you berisiko macam-macam sebab for sure you dah kurang kalsium dalam badan sebab baby dah banyak serap dari kita kan.

Dan I juga teruskan makan masa pantang dan menyusukan baby sebab dia pun part of MILK BOOSTER jugak.


Jom I share sikit based on customers feedback sebelum nih,

1- IBU MENGANDUNG kan selalu kena cramp kat kaki and pinggang, sometimes orang tua tua sebut simpul biawak. Selepas amalkan OsteMatrix nih alhamdulillah dah kurang sangat sangat kekerapan kena cramp.


2- Individual yang age dah 50 to 55 above. Biasa kan dengar parents, grandparents mengadu sakit kaki and cepat lenguh bila banyak bergerak sebab buat kerja atau berjalan jejauh sikit? Ini disebabkan tulang mereka dah tak sekuat zaman muda muda dulu. So by consuming this calcium pills insyaAllah dapat reduce all this kinda problems.


Kenapa Calcium pills Shaklee jauh lebih baik daripada yang lain dan apa kelebihannya?


Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.


Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga m erawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

  • Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

  • Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

  • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkali, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. Pengalkalian tubuh juga dapat memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.

  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

  • Magnesium: Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

  • Zinc, boron, manganes, kuprum: Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Bagaimana memilih kalsium premium?

  • Pilih lah produk yang ada vitamin D dan magnesium.
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam peroses menyerap mineral
Cadangan pengambilan OsteMatrix Shaklee:

Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali (selepas makan)
Untuk masalah haid, kehamilan, stress, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali (selepas makan)
Untuk tulang retak, osteoporosis : 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali (selepas makan)

**For pregnant ladies yang ambil Vitalea or any iron pills, pengambilan Ostematrix perlu dijarakkan sedikit.

Testimoni daripada pengguna OsteMatrix:








 Jadi, BEST kan sebenarnya Ostematrix Shaklee ni kan?

Jika berminat untuk memiliki OsteMatrix atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!


No comments:

Post a Comment