Wednesday, 4 January 2017

Vivix : Supplement anti penuaan terbaik?

Kalau korang tanya perempuan apa yang mereka paling tak suka, I boleh jamin 8 daripada 10 orang perempuan akan mengeluh bab kecantikan - garis bawah mata, jeragat, kulit kendur, etc.

Macam I sendiri, tahun ni dah 29 tahun dah, so I dah start rasa kulit I memang dah less bouncy, dah nampak garis bawah mata, kalau senyum apatah lagi. Memang bergaris-garis la bawah mata tu. haha

Jadi setiap kali datang tahun baru, memang akan rasa seram sejuk jugak la sebab I'm now approaching 3 series. Oh my god! huhu

Semua perempuan nak cantik dan of course semua perempuan sanggup berhabis untuk cantik mengikut kemampuan mereka la. Ada ke perempuan yang taknak cantik dalam dunia ni? I rasa tak ada.

Vivix adalah supplement Shaklee yang menjanjikan korang boleh nampak lebih muda dari usia. Even 10 tahun lebih muda kalau korang amalkan secara konsisten! 



Dengan lambakan produk anti penuaan di pasaran sekarang, korang kena pandai pilih yang mana terbaik untuk badan korang. 

Kita bukan nak nampak muda je, tapi nak nampak muda dan sihat. Dan of course siapa nak kesan jangka panjang kan?

Kalau dengan Vivix memang korang tak payah ragu-ragu sebab Shaklee memang menjalankan pelbagai kajian sebelum mereka keluarkan satu-satu produk. Jadi, insyaAllah tak ada kesan jangka panjang sebab Shaklee adalah natural supplement dan bukan sesuka hati repack ke apa ya, kena ingat tu :)

Jadi apa sebenarnya Vivix ni?



Vivix™  ialah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia juga di panggil sirap Shaklee yang berfungsi untuk melambatkan penuaan dari peringkat sellular.
Vivix™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahasa mudahnya, bahan kimia semulajadi yang menghalang atau melambatkan penuaan. 
Untuk pengetahuan, Anggur Muscadine tadi adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiat untuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh. 
Anggur muscadine
Resveratrol pula adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix.
Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur seperti wain merah. Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik dan antioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular. Kajian ini juga mendapati bahawa resveratrol dapat memanjangkan jangkahayat sel sellular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.
Resveratrol ini tadi akhirnya digabungkan bersama sama dengan Anggur Muscadine, yang mana hasil gabungan inilah memberi kesan anti penuaan 10 kali ganda lebih hebat  dalam Vivix Shaklee jika hanya dibandingkan resveratrol sahaja! 

Dan of course Vivix memang berada dalam kelas dia yang tersendiri untuk supplement anti penuaan terbaik :)
Vivix mahal? Tak la! Vivix adalah supplement premium pada harga mampu milik. Jika dibandingkan dengan manfaat yang Vivix boleh bagi, it's worth every penny :)
Berminat untuk dapatkan Vivix? Hubungi I segera. Tawaran menarik menanti korang jika korang beli Vivix bulan ni kerana bulan ni adalah bulan PROMO VIVIX!
Whtasapp: 013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda




No comments:

Post a Comment