Thursday, 26 January 2017

Peluang bisnes dengan Shaklee - Jana income secara sambilan atau sepenuh masa dengan hanya mendaftar sebagai ahli

Hari ni rasa nak share dengan you all berkenaan dengan peluang bisnes bersama Shaklee.

Ramai sebenarnya yang berminat untuk menyertai Shaklee tapi tak tahu macam mana kan?

Tapi sebelum tu I nak cerita sikit macam mana I mula kenal Shaklee.

I kenal Shaklee masa tahun kedua I bekerja. Masa tu tunang I (sekarang my husband la :p), dia pun baru start kerja.

Dia selalu mengadu dia stress, penat kerja, balik rumah tak sempat buat apa dah terus tidur je. Dan bayangkan dia punya penat tu sampaikan kalau kami keluar bersama pun dia boleh tertidur okey! Ataupun masa tu dia bosan sangat dengan I pun I tak tahu la. haha

Then I pun risik-risik tanya la kat sorang Shaklee Independent Distributor (SID) ni supplement apa yang sesuai untuk tambah energy. Dia suggest untuk I cuba Performance Drink dan rezeki dia memang I jadi beli.

Habis satu tong pertama, I repeat order tong kedua sebab tunang I cakap dia rasa okay dengan Performance Drink tu. Lebih energetic kata dia.

Start daripada situ I mula terfikir kalau macam ni confirm la I akan beli selalu, so why not I join membership kan? 

Kebetulan pulak one of blogger yang I kenal baru je update berkenaan membership Shaklee. Apa lagi, laju-laju la I contact dia untuk join! 

Start daripada situ, lepas join membership yang asalnya untuk makan sendiri tapi bertukar kepada jadi bisnes pulak. Sebab apa? Sebab I didedahkan dengan peluang-peluang menarik yang Shaklee tawarkan untuk mereka yang nak berbisnes.

I pun grab je la alang-alang dah join member kan. Bukan rugi pun :)

Jadi sekarang I nak share serba sedikit peluang-peluang dalam bisnes Shaklee yang you boleh dapat jika you rajin untuk berbisnes tak kisah you nak buat secara full time atau part time.

Lepas I dah join bisnes Shaklee, apa yang I nampak adalah:

  • Potensi yang mudah
  • Peluang yang cerah
  • Modal yang sangt rendah
  • MLM yang sangat adil, tidak seperti MLM lain yang mengutamakan mencari ahli semata tetapi kami berpegang kepada produk kami yang terbaik
  • Shaklee adalah syarikat yang stabil, yang telah lama bertapak dia Malaysia, produk yang selamat, berkesan dan mendapat kelulusan KKM


Sebelum tu, I nak kongsikan sikit kelebihan buat bisnes dengan Shaklee.

Shaklee menawarkan 3C kepada mereka yang ingin menjana income dengan Shaklee:
  • Cash
  • Car
  • Convention
Cash
Untung berbentuk duit yang kita boleh dapat melalu untung jualan dan juga bonus bulanan.

Car
Bonus kereta yang Shaklee berikan juga dalam bentuk duit untuk kita beli kereta idaman. Kalau taknak beli kereta pun tak apa, boleh simpan atau belanjakan untuk benda lain, tak ada masalah :)


Convention
Acara tahunan yang Shaklee adakan untuk memberi award kepada mereka yang rank up, mencapai car bonus dan juga efektif sepanjang cycle. Selain dari itu, ahli juga berpeluang untuk menikmati percutian mewah tajaan Shaklee ataupun mengerjakan umrah.

Selalunya bila sebut MLM, terus kita akan rasa ini mesti menipu ni. Tapi to be honest, masa I mula-mula join dulu I tak tahu pun Shaklee ni MLM tau. Haha. Alhamdulillah, sepanjang I dengan Shaklee since 2013, I tak pernah kena tipu dan I yakin tak akan tertipu.

Bonus kami dibayar on time, kadang-kadang siap awal lagi dan kami juga tidak dipaksa untuk head hunting. Kami dibayar mengikut prestasi jualan, terus ke akaun kami tanpa melalui upline atau sebagainya. Jadi tak ada istilah upline makan duit downline dan sebagainya :)

Sebenarnya untuk berjaya dalam MLM, kita perlu pandai memilih LEADER. Group kami tidak seperti group lain yang hanya mencari ahli baru, kemudian biarkan you terkapai-kapai tak tahu hala tuju sehingga you rasa rugi dan sia-sia join bisnes ni.

Dalam group, kami mementingkan pengetahuan mengenai produk melalui coaching yang akan dijalan dari semasa ke semasa. Sebagai mentor, I akan guide sehingga semua ahli group sehingga dapat mencapai apa yang you inginkan dalam bisnes ni. 

You akan diajar dari zero bermula dari produk sampai la ke cara untuk marketkan jualan sampai you boleh bergerak sendiri.

Utuk berjaya, usaha yang bersungguh-sungguh dan berterusan amatlah penting. Tapi usaha bersendirian tanpa bantuan dari leader yang betul akan menyukarkan perjalanan ke arah mencapai kejayaan hingga berjaya mencapai income 4-5-6 angka.

Oleh itu, sesiapa yang ingin mendapatkan tunjuk ajar daripada I, ingin nak merasa pegang income 4-5-6 angka, boleh contact I for further info. My contact details as per below. InsyaAllah I akan guide you sebaik mungkin :)

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

No comments:

Post a Comment