Sunday, 29 January 2017

Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee - My own experience with Alfalfa

I nak share dengan uolls berkenaan alfalfa complex yang I dah cuba dan rasai sendiri perbezaan dia.

I start alfalfa masa I nak cuba set slimming Shaklee. Masa tu tahun 2013 which masa awal-awal I join Shaklee.

Belum kahwin dan belum tahu apa kebaikan tersembunyi yang lain.

I makan Alfalfa masa tu just untuk detox so that I akan membuang everyday. Yes, memang berkesan, I memang membuang setiap hari.

Tapi selain dari tu, I perasan jugak yang masalah keputihan I semakin beransur baik which is makin beransur tiada. Kadang-kadang je ada.

To be honest, masalah keputihan I agak teruk jugak tau dulu, kalau tak pakai pantyliners memang akan basah. huhu

Then I start kaji balik apa kaitan Alfalfa dengan keputihan. Rupanya baru I tahu ALFALFA DAPAT ATASI MASALAH KEPUTIHAN as well.

Jadi sampai situ je la kelebihan yang I perasan masa tu.

Lepas kahwin, pregnant dan lahirkan baby. I still amalkan Alfalfa as part of my milk booster.

Tapi I perasan jugak satu benda which I rasa tak perlu la kot I tulis. Haha. Apa yang I tahu, Alfalfa ni macam kacip fatimah, dia mengetatkan part mana yang patut.

Kalau untuk lelaki pulak, dia menguatkan stamina supaya lebih bertenaga semasa bersama :D

Jadi jom I share sikit facts dan kelebihan Alfalfa untuk you go through and decide untuk cuba atau tidak.



Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.

Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet Alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee yang Utama:

  • Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan 

Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee:

  • Melegakan sakit-sakit sendi dan belakang
  • Mengurangkan masalah resdung dan eczema
  • Membantu menghilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberikan kelegaan semasa period
  • Membantu merawat arthritis
  • Membantu merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Sebagai milk booster
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina lelaki
  • Membantu melegakan masalah sembelit
Antara TESTIMONI Alfalfa Complex:






Antara set-set produk Shaklee yang mengandungi Alfalfa Complex:

  • Set Kesuburan
  • Set Pantang
  • Set Menyusu
  • Set Slimming
  • Set Kulit Berjerawat

Nanti I akan share lebih banyak kebaikan dan kegunaan Alfalfa dalam next post ya. Stay tuned!

Jika berminat untuk memiliki Alfalfa Complex atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!

No comments:

Post a Comment