Sunday, 22 January 2017

4 kandungan istimewa Vivix yang menjadikan ia supplement paling premium

Dalam banyak-banyak supplement Shaklee, Vivix adalah supplement paling mahal.

Sebenarnya bagi I tak mahal, tapi pada harga premium yang mampu milik. Kalau korang study satu persatu kandungan dan manfaat yang terkandung dalam Vivix, for sure korang akan cakap "THIS IS THE BEST SUPPLEMENT PADA HARGA MAMPU MILIK".

Kebiasaanya mereka yang cari Vivix datang pada I mengadu macam-macam.
  • Nak KULIT CANTIK & AWET MUDA
  • Nak KURUS & TINGKATKAN METABOLISMA
  • Sedang ikhtiar untuk HAMIL
  • Mempunyai masalah PCOS
  • Nak hadiahkan untuk parents yang ada DIABETES/KENCING MANIS, MASALAH JANTUNG, BUAH PINGGANG dan DARAH TINGGI.
Dan salah satu ikhtiar mereka adalah dengan Vivix.


Jadi I nak share sikit berkenaan bahan-bahan yang Shaklee gunakan untuk hasilkan Vivix yang mana dapat memberikan 1001 manfaat untuk mereka yang mengamalkannya.

4 Kandungan Istimewa Vivix:

1. ANGGUR MUSCADINE


Anggur bukan sebarang anggur tau, takde jual kat tepi jalan pun.

Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. ELDERBERRY


Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry.

Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah:
  • Kemampuannya untuk mencegah kanser; fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengurangkan radang penyakit AIDS dan kanser.
  • Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
  • Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3. PURPLE CARROT


Purple carrot adalah sumber terbaik Vitamin A yang mengandungi phytochemical termasuklah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocumarins dan sesquitterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab.

Antocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Anto klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua carrot termasuklan purple carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4. POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)


Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia. Juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement ANTI PENUAAN.

Kesimpulan ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu:
  • Melambatkan proses penuaan
  • Merendahkan kolesterol
  • Merendahkan tekanan darah
  • Meningkatkan prestasi atlet
  • Mengurangkan berat badan

Jadi, korang dah tahu serba sedikit berkenaan kelebihan yang terdapat dalam bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix.

Jom I share beberapa testimoni yang berkaitan untuk korang nilai sendiri kehebatan Vivix.

Vivix sebagai milk booster untuk breastfeeding mommies.


Vivix untuk fibroid.


Vivix untuk gout.



Vivix untuk diabetes / kencing manis.



Vivix untuk kesuburan / meningkatkan peluang hamil.


Vivix untuk stroke.


Vivix untuk berhenti merokok.


Dan banyak lagi testimoni lain yang I akan compile untuk next post untuk korang semua :-)

Buat masa sekarang, jika berminat untuk memiliki Vivix atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!






No comments:

Post a Comment