Saturday, 1 April 2017

Sustained Release Vitamin C - Confirm berkesan dan sangat jimat!

Okay Jadi hari ni I nak share berkenaan dengan Sustained Release Vitamin C dari Shaklee.

Ini adalah antara vitamin yang I paling sayang! Sebab ia sangat berkesan kepada I - nanti I share on my next entry, dan super super super tahan lama! 

Satu botol ni korang boleh makan sehingga 6 BULAN. Iye, 6 bulan. Tak tipu. 

Jadi jimat kan?

Jadi jom tengok betapa pentingnya dan betapa banyaknya kelebihan pengambilan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan luaran serta dalaman.


Antara MANFAAT UTAMA pengambilan Vitamin C :
  • Merangsang Pembentukan COLLAGEN - Collagen ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab utama kepada masalah gusi berdarah, lebam pada kulit, lambat pulih dari kecederaan atau luka, kulit kering, ruam dan kulit kasar serta bersisik.
  • Meningkatkan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, meningkatkan pemulihan alergi pada hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi CANCER - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan lebih berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kepada masalah jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Vitamin C memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. Secara ringkasnya Vitamin C bertindak sebagai Anti-Stress.
  • Mengekalkan kolestrol pada paras yang sihat - Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan penyakit skurvi.



Antara SIMPTOM KEKURANGAN Vitamin C  dalam badan:
  • Mudah tertekan / Stress - sering rasa letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh, kalau berlaku pendarahan lambat berhenti
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia 
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • Weight loss (bukan kurus yang sihat tetapi kurus yang tak sihat, akan kelihatan lemah dan kusam)



Perbezaan Sustained Released Vitamin C by Shaklee dengan Vitamin C yang ada di pasaran:
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg.. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement vitamin C. Ini bertujuan untuk mengelakkan salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C akan digunakan oleh badan. Sustained Release Vitamin C by Shaklee ini dihasilkan secara unik kerana ianya dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan. Pelepasan Vitamin C adalah secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 biji tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan.


Siapakah yang memerlukan Vitamin C?
  • Perokok 
  • Orang yang mudah stress sebab stress akan memusnahkan Vitamain C di dalam badan 
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan akibatnya Vitamin C akan musnah dengan cepat dalam badan
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik atau mereka yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema memerlukan Vitamin C utk membina collagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit 
  • Mereka yang mementingkan kesihatan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan

Testimoni

Jom tengok antara testimoni mereka yang dah amalkan Vitamin C ni dan dapat kesan yang sangat positif samada dari segi kesihatan mahupun kecantikan.







Jadi, BEST kan Vitamin C Shaklee ni?

Jika berminat untuk memiliki Vitamin C atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!

Wednesday, 1 February 2017

Kelebihan & Kebaikan Ostematrix Shaklee Yang Bukan Sekadar Kalsium Biasa - Sharing my own experience

I nak share berkenaan Ostematrix Shaklee ni yang I juga dah amalkan semenjak pregnant haritu.

Alhamdulillah, my pregnancy was smooth. I tak pernah kena cramp atau simpul biawak sepanjang pregnant which memang part of fungsi Ostematrix ni.

Gigi tak ada yang rosak dan I tak ada sakit-sakit badan.

I juga senang nak membuang, TAK ADA SEMBELIT langsung. Biasanya orang pregnant senang kena sembelit kan? Bahaya tau sembelit masa pregnant, dah la susah nak membuang, boleh pulak bawa ke buasir kalau tak kena cara.

Sebab tu I bersyukurr sangat masa pregnant tu I consume Ostematrix ni tau sebab tak ramai orang yang terbuka hati untuk cuba walaupun kita memang share dengan ikhlas apa yang dah kita rasa bila kita consume benda ni :)

Jadi yang belum cuba tu rugi la sebab you memang perlukan lebih banyak kalsium semasa pregnant tambah-tambah pulak kalau yang jenis tak minum susu, lagi la you berisiko macam-macam sebab for sure you dah kurang kalsium dalam badan sebab baby dah banyak serap dari kita kan.

Dan I juga teruskan makan masa pantang dan menyusukan baby sebab dia pun part of MILK BOOSTER jugak.


Jom I share sikit based on customers feedback sebelum nih,

1- IBU MENGANDUNG kan selalu kena cramp kat kaki and pinggang, sometimes orang tua tua sebut simpul biawak. Selepas amalkan OsteMatrix nih alhamdulillah dah kurang sangat sangat kekerapan kena cramp.


2- Individual yang age dah 50 to 55 above. Biasa kan dengar parents, grandparents mengadu sakit kaki and cepat lenguh bila banyak bergerak sebab buat kerja atau berjalan jejauh sikit? Ini disebabkan tulang mereka dah tak sekuat zaman muda muda dulu. So by consuming this calcium pills insyaAllah dapat reduce all this kinda problems.


Kenapa Calcium pills Shaklee jauh lebih baik daripada yang lain dan apa kelebihannya?


Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.


Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga m erawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

  • Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

  • Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

  • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkali, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. Pengalkalian tubuh juga dapat memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.

  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

  • Magnesium: Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

  • Zinc, boron, manganes, kuprum: Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Bagaimana memilih kalsium premium?

  • Pilih lah produk yang ada vitamin D dan magnesium.
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam peroses menyerap mineral
Cadangan pengambilan OsteMatrix Shaklee:

Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali (selepas makan)
Untuk masalah haid, kehamilan, stress, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali (selepas makan)
Untuk tulang retak, osteoporosis : 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali (selepas makan)

**For pregnant ladies yang ambil Vitalea or any iron pills, pengambilan Ostematrix perlu dijarakkan sedikit.

Testimoni daripada pengguna OsteMatrix:








 Jadi, BEST kan sebenarnya Ostematrix Shaklee ni kan?

Jika berminat untuk memiliki OsteMatrix atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!


Sunday, 29 January 2017

Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee - My own experience with Alfalfa

I nak share dengan uolls berkenaan alfalfa complex yang I dah cuba dan rasai sendiri perbezaan dia.

I start alfalfa masa I nak cuba set slimming Shaklee. Masa tu tahun 2013 which masa awal-awal I join Shaklee.

Belum kahwin dan belum tahu apa kebaikan tersembunyi yang lain.

I makan Alfalfa masa tu just untuk detox so that I akan membuang everyday. Yes, memang berkesan, I memang membuang setiap hari.

Tapi selain dari tu, I perasan jugak yang masalah keputihan I semakin beransur baik which is makin beransur tiada. Kadang-kadang je ada.

To be honest, masalah keputihan I agak teruk jugak tau dulu, kalau tak pakai pantyliners memang akan basah. huhu

Then I start kaji balik apa kaitan Alfalfa dengan keputihan. Rupanya baru I tahu ALFALFA DAPAT ATASI MASALAH KEPUTIHAN as well.

Jadi sampai situ je la kelebihan yang I perasan masa tu.

Lepas kahwin, pregnant dan lahirkan baby. I still amalkan Alfalfa as part of my milk booster.

Tapi I perasan jugak satu benda which I rasa tak perlu la kot I tulis. Haha. Apa yang I tahu, Alfalfa ni macam kacip fatimah, dia mengetatkan part mana yang patut.

Kalau untuk lelaki pulak, dia menguatkan stamina supaya lebih bertenaga semasa bersama :D

Jadi jom I share sikit facts dan kelebihan Alfalfa untuk you go through and decide untuk cuba atau tidak.



Thursday, 26 January 2017

Peluang bisnes dengan Shaklee - Jana income secara sambilan atau sepenuh masa dengan hanya mendaftar sebagai ahli

Hari ni rasa nak share dengan you all berkenaan dengan peluang bisnes bersama Shaklee.

Ramai sebenarnya yang berminat untuk menyertai Shaklee tapi tak tahu macam mana kan?

Tapi sebelum tu I nak cerita sikit macam mana I mula kenal Shaklee.

I kenal Shaklee masa tahun kedua I bekerja. Masa tu tunang I (sekarang my husband la :p), dia pun baru start kerja.

Dia selalu mengadu dia stress, penat kerja, balik rumah tak sempat buat apa dah terus tidur je. Dan bayangkan dia punya penat tu sampaikan kalau kami keluar bersama pun dia boleh tertidur okey! Ataupun masa tu dia bosan sangat dengan I pun I tak tahu la. haha

Then I pun risik-risik tanya la kat sorang Shaklee Independent Distributor (SID) ni supplement apa yang sesuai untuk tambah energy. Dia suggest untuk I cuba Performance Drink dan rezeki dia memang I jadi beli.

Habis satu tong pertama, I repeat order tong kedua sebab tunang I cakap dia rasa okay dengan Performance Drink tu. Lebih energetic kata dia.

Start daripada situ I mula terfikir kalau macam ni confirm la I akan beli selalu, so why not I join membership kan? 

Kebetulan pulak one of blogger yang I kenal baru je update berkenaan membership Shaklee. Apa lagi, laju-laju la I contact dia untuk join! 

Start daripada situ, lepas join membership yang asalnya untuk makan sendiri tapi bertukar kepada jadi bisnes pulak. Sebab apa? Sebab I didedahkan dengan peluang-peluang menarik yang Shaklee tawarkan untuk mereka yang nak berbisnes.

I pun grab je la alang-alang dah join member kan. Bukan rugi pun :)

Jadi sekarang I nak share serba sedikit peluang-peluang dalam bisnes Shaklee yang you boleh dapat jika you rajin untuk berbisnes tak kisah you nak buat secara full time atau part time.

Lepas I dah join bisnes Shaklee, apa yang I nampak adalah:

  • Potensi yang mudah
  • Peluang yang cerah
  • Modal yang sangt rendah
  • MLM yang sangat adil, tidak seperti MLM lain yang mengutamakan mencari ahli semata tetapi kami berpegang kepada produk kami yang terbaik
  • Shaklee adalah syarikat yang stabil, yang telah lama bertapak dia Malaysia, produk yang selamat, berkesan dan mendapat kelulusan KKM


Sebelum tu, I nak kongsikan sikit kelebihan buat bisnes dengan Shaklee.

Shaklee menawarkan 3C kepada mereka yang ingin menjana income dengan Shaklee:
  • Cash
  • Car
  • Convention
Cash
Untung berbentuk duit yang kita boleh dapat melalu untung jualan dan juga bonus bulanan.

Car
Bonus kereta yang Shaklee berikan juga dalam bentuk duit untuk kita beli kereta idaman. Kalau taknak beli kereta pun tak apa, boleh simpan atau belanjakan untuk benda lain, tak ada masalah :)


Convention
Acara tahunan yang Shaklee adakan untuk memberi award kepada mereka yang rank up, mencapai car bonus dan juga efektif sepanjang cycle. Selain dari itu, ahli juga berpeluang untuk menikmati percutian mewah tajaan Shaklee ataupun mengerjakan umrah.

Selalunya bila sebut MLM, terus kita akan rasa ini mesti menipu ni. Tapi to be honest, masa I mula-mula join dulu I tak tahu pun Shaklee ni MLM tau. Haha. Alhamdulillah, sepanjang I dengan Shaklee since 2013, I tak pernah kena tipu dan I yakin tak akan tertipu.

Bonus kami dibayar on time, kadang-kadang siap awal lagi dan kami juga tidak dipaksa untuk head hunting. Kami dibayar mengikut prestasi jualan, terus ke akaun kami tanpa melalui upline atau sebagainya. Jadi tak ada istilah upline makan duit downline dan sebagainya :)

Sebenarnya untuk berjaya dalam MLM, kita perlu pandai memilih LEADER. Group kami tidak seperti group lain yang hanya mencari ahli baru, kemudian biarkan you terkapai-kapai tak tahu hala tuju sehingga you rasa rugi dan sia-sia join bisnes ni.

Dalam group, kami mementingkan pengetahuan mengenai produk melalui coaching yang akan dijalan dari semasa ke semasa. Sebagai mentor, I akan guide sehingga semua ahli group sehingga dapat mencapai apa yang you inginkan dalam bisnes ni. 

You akan diajar dari zero bermula dari produk sampai la ke cara untuk marketkan jualan sampai you boleh bergerak sendiri.

Utuk berjaya, usaha yang bersungguh-sungguh dan berterusan amatlah penting. Tapi usaha bersendirian tanpa bantuan dari leader yang betul akan menyukarkan perjalanan ke arah mencapai kejayaan hingga berjaya mencapai income 4-5-6 angka.

Oleh itu, sesiapa yang ingin mendapatkan tunjuk ajar daripada I, ingin nak merasa pegang income 4-5-6 angka, boleh contact I for further info. My contact details as per below. InsyaAllah I akan guide you sebaik mungkin :)

Email: fiedaredzuan@gmail.com
Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Sunday, 22 January 2017

4 kandungan istimewa Vivix yang menjadikan ia supplement paling premium

Dalam banyak-banyak supplement Shaklee, Vivix adalah supplement paling mahal.

Sebenarnya bagi I tak mahal, tapi pada harga premium yang mampu milik. Kalau korang study satu persatu kandungan dan manfaat yang terkandung dalam Vivix, for sure korang akan cakap "THIS IS THE BEST SUPPLEMENT PADA HARGA MAMPU MILIK".

Kebiasaanya mereka yang cari Vivix datang pada I mengadu macam-macam.
  • Nak KULIT CANTIK & AWET MUDA
  • Nak KURUS & TINGKATKAN METABOLISMA
  • Sedang ikhtiar untuk HAMIL
  • Mempunyai masalah PCOS
  • Nak hadiahkan untuk parents yang ada DIABETES/KENCING MANIS, MASALAH JANTUNG, BUAH PINGGANG dan DARAH TINGGI.
Dan salah satu ikhtiar mereka adalah dengan Vivix.


Jadi I nak share sikit berkenaan bahan-bahan yang Shaklee gunakan untuk hasilkan Vivix yang mana dapat memberikan 1001 manfaat untuk mereka yang mengamalkannya.

4 Kandungan Istimewa Vivix:

1. ANGGUR MUSCADINE


Anggur bukan sebarang anggur tau, takde jual kat tepi jalan pun.

Satu-satunya anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. ELDERBERRY


Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry.

Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah:
  • Kemampuannya untuk mencegah kanser; fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengurangkan radang penyakit AIDS dan kanser.
  • Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
  • Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3. PURPLE CARROT


Purple carrot adalah sumber terbaik Vitamin A yang mengandungi phytochemical termasuklah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocumarins dan sesquitterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab.

Antocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Anto klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua carrot termasuklan purple carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4. POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)


Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia. Juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement ANTI PENUAAN.

Kesimpulan ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu:
  • Melambatkan proses penuaan
  • Merendahkan kolesterol
  • Merendahkan tekanan darah
  • Meningkatkan prestasi atlet
  • Mengurangkan berat badan

Jadi, korang dah tahu serba sedikit berkenaan kelebihan yang terdapat dalam bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix.

Jom I share beberapa testimoni yang berkaitan untuk korang nilai sendiri kehebatan Vivix.

Vivix sebagai milk booster untuk breastfeeding mommies.


Vivix untuk fibroid.


Vivix untuk gout.



Vivix untuk diabetes / kencing manis.



Vivix untuk kesuburan / meningkatkan peluang hamil.


Vivix untuk stroke.


Vivix untuk berhenti merokok.


Dan banyak lagi testimoni lain yang I akan compile untuk next post untuk korang semua :-)

Buat masa sekarang, jika berminat untuk memiliki Vivix atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!






Sunday, 8 January 2017

Kenalpasti 11 tanda anda menghidap kencing manis dan cara mengatasi

Kencing manis atau diabetes memang popular dalam kalangan masyarakat kita. Boleh dikatakan kencing manis dah jadi benda 'biasa' bagi semua sebab macam semua orang ada kencing manis sekarang ni kan?

Tapi sebenarnya kencing manis jugak penyakit yang berbahaya kerana dapat membunuh dalam diam. Bagi golongan yang memang tak suka untuk mendapatkan rawatan doktor, mereka harus lebih berhati-hati terutama dalam bab pengambilan makanan supaya kencing manis mereka terkawal dan tidak mengganggu tahap kesihatan mereka yang lain.

Pesakit kencing manis mempunyai masalah dengan sistem insulin kerana berlebihan glukosa dalam darah.

Kencing manis terbahagi kepada dua:

  • Diabetes Type 1
  • Diabetes Type 2

Meskipun kedua-duanya adalah berkaitan dengan masalah berlebihan gula dalam badan, namun terdapat perbezaan dari segi penyebab, tanda-tanda dan cara pencegahan.

Diabetes Type 1 adalah disebabkan oleh penyakit autoimun. Penyebab sebenar diabetes Type 1 ini belum diketahui sepenuhnya.

Diabetes Type 2 pula lebih banyak dihidapi oleh orang dewasa terutama yang berusia 35 tahun ke atas. Namun, seiring dengan perkembangan gaya hidup zaman sekarang, remaja seawal usia 20 tahun pun sudah ada yang menghidap diabetes Type 2.

Penyebab umum bagi masalah diabetes Type 2 adalah pola pemakanan yang tidak lengkap dan tidak teratur serta kurangnya aktiviti fizikal seperti bersenam dan sebagainya.

Diabetes Type 2 hanya boleh dikesan melalui ujian darah. Jadi amat penting untuk kita tahu apakah tanda-tanda awal penghidap diabetes supaya kita dapat bertindak sewajarnya.

Tanda-tanda anda mungkin menghidap diabetes:

  1. Sering kebas pada tangan dan kaki
  2. Kerap kencing terutama pada waktu malam
  3. Berat badan berkurangan
  4. Nafsu makan meningkat
  5. Penglihatan mula kabur
  6. Masalah kulit seperti kering, gatal, bersisik dan sebagainya
  7. Cepat letih dan emosi sering terganggu
  8. Kerap dahaga
  9. Luka lambat sembuh
  10. Gangguan pada gusi
  11. Infeksi bakteria / kulat
Jadi cuba anda kaji, adakah anda mengalami masalah tersebut? Jika ada, segeralah berjumpa doktor untuk mendapatkan kepastian dan rawatan lanjut.

Selain daripada rawatan doktor, pelbagai rawatan alternatif yang boleh kita cuba untuk membantu mengawal kencing manis.

Antaranya makan peria katak, minum air rebusan pokok belimbing tanah dan sebagainya.

Tapi I nak share cara yang lebih mudah untuk mengawal kencing manis iaitu dengan VIVIX Shaklee.

Kenapa I cakap lebih mudah? Kerana anda tak perlu nak keluar cari peria katak la rebus belimbing tanah la apa semua tu. 

Hanya dengan minum VIVIX, anda boleh dapat 1001 kebaikan untuk mebantu mengawal dan meredekan kencing manis. Nak simpan pun senang, hanya masukkan dalam peti ais sahaja.



Bagaimana VIVIX membantu meredakan kencing manis?

  • Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin ("metabolic syndrome"). 
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat membero manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

  • Mengawal kepekatan gula dalam darah
Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walaubagaimanapun, pengambilan kerbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

  • Mengelakkan kerosakan mata, meggalakkan penyembuhan luka dengan segera
Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

  • Mencegah pembentukan protein AGE
Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini.



Terdapat banyak testimoni penghidap kencing manis yang sudah berjaya menurunkan paras gula dalam darah mereka dengan Vivix.

Antaranya:



Nanti I akan share lebih banyak testimoni dalam next post ya. Stay tuned!

Buat masa sekarang, jika berminat untuk memiliki Vivix atau ingin bertanya secara lebih lanjut, boleh hubungi I menerusi:

Whatsapp : +6013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda

Jika anda berminat untuk menjadi join membership Shaklee dan membeli barang dengan harga 20% lebih murah, sila DAFTAR MEMBERSHIP SHAKLEE di sini, klik 'Join Now' dan ikut arahan seterusnya. Pendaftaran adalah RM80 untuk seumur hidup.

Have a nice day korang!




Wednesday, 4 January 2017

Vivix : Supplement anti penuaan terbaik?

Kalau korang tanya perempuan apa yang mereka paling tak suka, I boleh jamin 8 daripada 10 orang perempuan akan mengeluh bab kecantikan - garis bawah mata, jeragat, kulit kendur, etc.

Macam I sendiri, tahun ni dah 29 tahun dah, so I dah start rasa kulit I memang dah less bouncy, dah nampak garis bawah mata, kalau senyum apatah lagi. Memang bergaris-garis la bawah mata tu. haha

Jadi setiap kali datang tahun baru, memang akan rasa seram sejuk jugak la sebab I'm now approaching 3 series. Oh my god! huhu

Semua perempuan nak cantik dan of course semua perempuan sanggup berhabis untuk cantik mengikut kemampuan mereka la. Ada ke perempuan yang taknak cantik dalam dunia ni? I rasa tak ada.

Vivix adalah supplement Shaklee yang menjanjikan korang boleh nampak lebih muda dari usia. Even 10 tahun lebih muda kalau korang amalkan secara konsisten! 



Dengan lambakan produk anti penuaan di pasaran sekarang, korang kena pandai pilih yang mana terbaik untuk badan korang. 

Kita bukan nak nampak muda je, tapi nak nampak muda dan sihat. Dan of course siapa nak kesan jangka panjang kan?

Kalau dengan Vivix memang korang tak payah ragu-ragu sebab Shaklee memang menjalankan pelbagai kajian sebelum mereka keluarkan satu-satu produk. Jadi, insyaAllah tak ada kesan jangka panjang sebab Shaklee adalah natural supplement dan bukan sesuka hati repack ke apa ya, kena ingat tu :)

Jadi apa sebenarnya Vivix ni?



Vivix™  ialah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia juga di panggil sirap Shaklee yang berfungsi untuk melambatkan penuaan dari peringkat sellular.
Vivix™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahasa mudahnya, bahan kimia semulajadi yang menghalang atau melambatkan penuaan. 
Untuk pengetahuan, Anggur Muscadine tadi adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiat untuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh. 
Anggur muscadine
Resveratrol pula adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix.
Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur seperti wain merah. Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik dan antioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular. Kajian ini juga mendapati bahawa resveratrol dapat memanjangkan jangkahayat sel sellular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan metabolisme.
Resveratrol ini tadi akhirnya digabungkan bersama sama dengan Anggur Muscadine, yang mana hasil gabungan inilah memberi kesan anti penuaan 10 kali ganda lebih hebat  dalam Vivix Shaklee jika hanya dibandingkan resveratrol sahaja! 

Dan of course Vivix memang berada dalam kelas dia yang tersendiri untuk supplement anti penuaan terbaik :)
Vivix mahal? Tak la! Vivix adalah supplement premium pada harga mampu milik. Jika dibandingkan dengan manfaat yang Vivix boleh bagi, it's worth every penny :)
Berminat untuk dapatkan Vivix? Hubungi I segera. Tawaran menarik menanti korang jika korang beli Vivix bulan ni kerana bulan ni adalah bulan PROMO VIVIX!
Whtasapp: 013-4674616
Facebook: Datin Fieda
Instagram: @shaklee.fieda